zaterdag 21 december 2019

Lotuswortel

Een buurvrouw vroeg of ik zin had om mee naar Groningen te gaan, naar een biologische winkel en naar Amazing Oriental, een grote Aziatische supermarkt.
Dat was leuk! Je kijkt je ogen uit daar.
Vooral in de diepvries vond ik veganistische producten.
Bij de groenteafdeling zag ik een pakje met twee lotuswortels. Dat leek me wel spannend om te proberen.



Ze waren wel wat donkerder dan op foto's die ik later op internet zag, maar er was niks mis mee, ze roken fris en hadden een neutrale smaak.

De Heilige lotus of Indische lotus (Nelumbo nucifera) is een waterplant. De verrassing komt als je de wortel doorsnijdt: een prachtig patroon van luchtkamers.



Ik maakte van de ene een gerecht van een recept op internet.
Terwijl je schilt en snijdt verkleuren ze snel, dus in azijnwater leggen.
Ik heb de plakjes kort voorgekookt en dan gebakken met geraspte gember en sojasaus.




Ze hebben weinig smaak van zichzelf en nemen smaakmakers goed op. In de verte lijkt de smaak wel op aardappel.
Van de tweede lotuswortel maakte ik chips in de magnetron, die waren echt heerlijk knapperig en vooral mooi met al die gaten.