zaterdag 20 februari 2016

Dagje Amsterdam

Ik had een poosje geleden schoenen bij Vega-Life besteld, maar helaas pasten ze niet, mijn voeten zijn aan het veranderen. We gingen naar Amsterdam om ze te ruilen. 
Wat een leuke winkel! Omdat ik niet kon slagen, besloot ik dat Mijn Architect ook wel aan dierleedvrije schoenen toe was. Vegetarische schoenen zijn gemaakt van een bijzonder materiaal. Van de website:

In principe komt het er op neer dat de schoenen gemaakt zijn van een mix van Polyurethaan en Polyester gecombineerd met een katoenvezel. Alle schoenen zijn in principe waterresistent, maar ademen in tegenstelling tot goedkopere kunststof (vaak plastic) schoenen wel!

Dus wel alle voordelen van leer, maar niet het grote nadeel dat er iemands huid voor nodig is.
Er was veel keus, maar uiteindelijk koos hij voor deze:Omdat we niet alleen voor schoenen naar Amsterdam wilden, had ik iets gezocht om te eten. Via facebook vond ik een brunch, een initiatief van de zusjes Loulou en Isabella van Go With The Glow en dat vond plaats in restaurant Bo Cinq. Dat is geen vegan restaurant, maar deze brunch was dat wel. Het was niet alleen brunch, maar tussen de gangen door werden er filmpjes vertoond en uitleg over veganisme gegeven, voornamelijk gebaseerd op de documentaire Cowspiracy.
foto's van Go with the glow
We werden ontvangen met een smoothie van de JuiceBrothers en raw chocoladeballetjes van Chocodelic. Daarna zochten we een plekje in het restaurant.

Erg leuk gedaan. Er waren 85 mensen, wij waarschijnlijk de oudsten. Mijn Architect zei op een gegeven ogenblik: “Het lijkt wel of ik tussen allemaal fotomodellen zit”.
Opvallend was het wel, allemaal jong, mooi en zelfbewuste vrouwen. Vegan is blijkbaar een trend aan het worden. Om met de deelnemers te spreken: deze brunch was awesome.

Dit was het menu:

  • Brood met Dukkah
  • Marrakech Roll
  • Arabic Millefeuille
  • Let's go Banana's!Daarna nog even wandelen door Amsterdam, we komen een badeendjes-winkel tegen en een koeienmuseum, haha.


Tot slot nog naar de Vegabond voor ‘boter, kaas en worst’.