zaterdag 14 december 2019

Op familiebezoek over de grens

Vandaag gaan we naar mijn geboorteplaats Cuxhaven, een bezoekje brengen aan mijn tante Ute. Zij is de jongste zus van mijn moeder en is de laatste van die generatie. Zij is in oktober 80 jaar geworden, maar dat kun je haar niet aanzien. Haar man Günther is filmmaker en maakt o.a. prachtige natuurfilms.
Zij hebben een schattig vakantiewoninkje voor ons geregeld op drie minuten lopen van hun huis. Mijn zus komt ook, heel gezellig allemaal. We blijven twee nachten.Het is daar een mooie omgeving, veel bos en heide dicht bij de zee. Heerlijk om daar te wandelen. Er is een vrij nieuw bezoekerscentrum en dat gaan we natuurlijk bezoeken.

We bekijken 's avonds ook films van Günther en zien ook al zijn nieuwste film over de Waddenzee, die volgend jaar in premiere gaat.Tante heeft erg haar best gedaan om een veganistische maaltijd te maken, wat heel smaakvol was, maar ze gaf aan dat ze veel liever een Sauerbraten voor ons had willen maken, haha.Op de laat
ste dag maken we nog een keer een wandeling en komen we langs een appartementencomplex waar grofvuil ophaaldag is.
Ik zie een tafeltje staan, wat nog helemaal goed is. Dat is bijzonder omdat ik kortgeleden bedacht dat ik eigenlijk een klein tafeltje nodig had om onze eettafel te kunnen verlengen.
We gaan de auto halen en laden het tafeltje in. Er staat ook nog een tuintafeltje en een goede rollater, misschien kunnen we daar iemand blij mee maken, dus laden we die ook in.