Zadencrackers zijn heel simpel te maken, ik heb al eens eerder lijnzaadcrackers gemaakt die erg lekker waren.
Ik had nog wat amandelmeel in de koelkast staan. Dat was nog over van de taartjesmiddag. Dit was het pulp dat overblijft als je amandelmelk maakt, ik had het gedroogd en luchtdicht bewaard.
Voor dit soort crackers kun je allerlei zadenmengsels gebruiken. Ik maakte ze deze keer zo:
65 g amandelpulp
2 eetl. gemalen lijnzaad
2 tl tijm
1/4 tl zeezout
2 tl sesamzaad
1 tl hennepzaad
1 eetl edelgist
2 tl notenolie
ong. 100 ml water
Ik voegde als extra smaakmaker een fijngesneden zeewierchipje toe:
Meng het geheel en kneedt tot een bal. Druk de bal plat op een bakplaat met bakpapier. Leg er plasticfolie over en rol dun uit. Breng eventueel verder in vorm met een spatel.
Je kunt het zo strak maken als je wenst, of mooie ronde, ik heb ze hier wat ‘rustiek’ gehouden omdat ze toch voor mezelf waren.
Snij met de botte kant van een mes in vierkantjes.
Een uur in de oven op 100°C met pollepel tussen ovendeur.
Als ze dan nog niet droog zijn, de crackers omdraaien en nog een kwartiertje in de oven laten, of zo lang tot ze knapperig zijn. Zet de oven uit en laat ze in de oven afkoelen en bewaar ze luchtdicht.
Hier geserveerd met hummus en erwten-muntspread.