zondag 2 oktober 2016

Popronde Gouda

Hoewel we het liefst naar muziekoptredens in Groningen gaan, zijn we ook wel blij als er naast de deur iets leuks georganiseerd wordt.

Dit jaar doet de Popronde Gouda aan. Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land.
Bijna elk genre muziek is vertegenwoordigd en het niveau is hoog, kwamen we al doende achter.

Je kunt niet naar alle bands, omdat de optredens op verschillende locaties elkaar overlappen. En het is k**weer, dus beginnen we met de locaties dicht bij huis.

Bijna naast de deur zit Heb ik VIA, een nieuwe conceptstore, daar treedt de band Blupaint op, een Indie rockband, hier unplugged. Knullen met lieve uitstraling ...


Daarna even flink doorstappen, door de regen, naar de Garenspinnerij waar de band Stillmode optreedt … ik ben direct fan! Wat een heerlijke muziek … het roept herinnering op van The Sound, vleugje Cure en gitaarspel dat me in de verte doet denken aan The XX. 

Leuke mannen en een frontman waar je verlekkerd naar blijft kijken.
Om de een of andere reden spelen ze zittend, het lijkt alsof ze en beetje in een keurslijf zitten, en als ik later filmpjes van deze band bekijk zie ik wat er onderdrukt werd.


Leuke mannen en een frontman waar je verlekkerd naar blijft kijken.
Om de een of andere reden spelen ze zittend, het lijkt alsof ze daar zelf wat last van hebben, en als ik later filmpjes van deze band bekijk zie ik wat ik hier miste.
Mooie tshirts hadden ze ook, maar helaas geen cash bij me, anders kreeg Mijn Architect er een van me.
Heerlijk … sinds lang weer eens enthousiast over het ontdekken van een voor mij nieuwe band.
Helaas zijn hun komende optredens niet een beetje in de buurt, maar ik hou ze in de gaten.


We lopen terug de stad in en gaan naar Curcuma, het vlakbij pasgeopende lunchcafé. Niet zozeer voor de dame die daar optreedt, Sascha Elisah, maar omdat het zo’n leuke, ongoudse plek is. De zangeres zingt wonderschone popliedjes, maar is mij te lief, te zoet. Ik word van zoiets gauw kriegel.
Wel lekkere wijn hebben ze daar.


Dan weer terug naar onze straat, naar House of Goods, daar treedt de rockband Silent War op, dat vonden we ook fijn om mee te maken.


Als laatste gaan we naar Zoet&Zalig, nog een keer luisteren naar Blupaint, waarmee we begonnen … compleet anders, want nu versterkt. Gaaf … maar bij gebrek aan oordopjes toch maar wat achterin gaan zitten.


Al met al een leuke, goed georganiseerde, dag met kennismaking van nieuwe bands, leuk hoor!