zondag 17 maart 2013

8e Dag No Impact Week 2013 - Eco-zondagNoImpactMan over Eco-Zondag:
"Een dag, een middag, of zelfs maar een uurtje per week: koop niets, gebruik geen apparaten, zet niets aan dat elektriciteit verbruikt, neem je telefoon niet op. Kortom: gebruik geen natuurlijke hulpbronnen (maar blijf wel eten en drinken!). In andere woorden, geef jezelf en de planeet op die momenten wat rust. Houd een maand lang elke week een Eco-Zondag. Je zult erachter komen dat deze opgelegde leegte een verbetering is voor je leven." 
Na No Impact Week verder met een duurzame(re) levensstijl? Dit is de top 10 met ‘lifestyle-changes’ die No Impact Man Colin Beavan aanbeveelt!

1. Stop met het eten van vlees. 
2. Stop met het drinken van gebotteld water. 
3. Houd een Eco-Zondag.
4. Geef een deel van je inkomen weg. 
5. Kom er op eigen kracht. 
6. Produceer minder afval. 
7. Bouw je gemeenschap op. 
8. Neem deze principes mee naar je werk. 
9. Besteed elke week de tijd die je normaal op 1 dag besteed aan tv kijken aan eco-service! 
10. Heb er met je hele hart vertrouwen in dat hoe jij leeft een verschil kan maken voor ons allemaal. 

Hier vind je de uitgebreide top-10


Eco-zondag houden was voor mij vandaag onverwacht heel makkelijk …. ik was beroerd, kon niks eten en heb de hele dag in bed gelegen. Maar normaal gesproken is de zondag voor mij 
iets lekkers kokkerellen of met mooi weer naar buiten.

Als ik terugkijk naar de vorige NIW is er niet heel veel veranderd, ik ben wel nog zuiniger geworden met energie en water, consumptiegedrag (ook noodgedwongen) en amper nog vlees eet. Maar het kan altijd nog beter en daar blijf ik mee bezig!
Leuk aan deze week was het lezen van tips van anderen, op blogs en op Facebook, en fijn vind ik het dat ik ook weer anderen heb geïnspireerd.