zaterdag 17 december 2011

Cake met kaneel en chocolade


Binnenkort ga ik een cliënt thuis helpen met het bakken van een cake. De dag daarna, op zijn verjaardag, wil hij trakteren op de groep.

Ik zocht een eenvoudig, maar wel erg lekker recept. Waar je niet teveel verschillende ingrediënten voor moet aanschaffen, of veel keukenspullen moet hebben. 
Ik dacht eerst aan een tulband, maar hij heeft een klein los oventje en daar past geen tulbandvorm in. Dan maar iets in een lage ovenschaal. In ieder geval genoeg stukken om iedereen te trakteren.

Uit de recepten van Levine koos ik voor de cake met kaneel en chocolade.
Zie de link voor het recept. Heel makkelijk en geen mixer nodig.





Een flinke cake, mijn schaal was iets groter dan die van Levine, ik denk dat er wel 20 stukken uit gaan.
Heerlijk veel chocolade, alleen wat lastig te fotograferen.

Waterkerssoep


Of zoals de kok het noemt: Cressonsoep.

In de Odintas van deze week zit een zakje met 100 gram waterkers .
Ik neem het recept van Piet Huysentruyt als leidraad, daarin zit ook tuinkers, maar dat heb ik niet.
Ik maak er op de volgende manier een vegan-versie van:

100 g waterkers
1 gesnipperde sjalot
2 bosuitjes in ringetjes
1 prei, in halve ringetjes gesneden (ik gebruik het groen wel, in tegenstelling tot wat het recept zegt)
2 aardappels in kleine stukken
1 liter groentebouillon
scheutje olijfolie
zout en flink peper
(eventueel) een beetje sojaroom

Stoof de sjalot, prei en aardappelen even in de olie, voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de groente gaar is.
Voeg de waterkers toe en pureer met de staafmixer. Peper en zout naar smaak toevoegen. Roer er tot slot wat sojaroom door en serveer.