zaterdag 13 januari 2018

Earthlings Experience Gouda

Vandaag is er in Gouda een Earthlings Experience. Meestal vinden deze plaats in grotere steden, ik vond het altijd indrukwekkend om de foto's daarvan te zien.
Het is een groep mensen die in formatie staan en laptops of tablets vasthouden waar undercover beelden te zien zijn gemaakt door Animal Rights. Dit om mensen te informeren over wat er allemaal in de vee-industrie gebeurd.
Anderen (en ik, want ik kreeg the beelden niet gedownload op m'n ipad) houden bordjes vast met Watch to see why we’re here en er worden brochures uitgedeeld.
Gekleed in het zwart, soms met maskers of zonnebrillen, om anoniem te zijn, het gaat om de beelden en de boodschap.


Omdat het hier in Gouda is, heb ik me aangemeld als deelnemer, makkelijk voor mij.
Maskers zijn verboden in Gouda, ze mogen alleen kort op voor een fotomoment.
Het was vandaag een grijze, koude dag. Gouda lijkt mij een lastige plaats voor zoiets. Naar mijn mening zijn hier weinig mensen geïnteresseerd of willen er iets over weten. 
Maar de deelnemers zijn zulke gemotiveerde (en lieve) mensen, zoveel bewondering voor!

Als je een middag op de markt staat, valt pas echt op hoe gigantisch veel bontkragen er zijn. Men heeft gewoon geen idee! Er worden veel brochures uitgedeeld en er wordt toch wel in gesprek wordt gegaan, te zien in dit mooie filmpje gemaakt door Francois Carreau:Gisteren heb ik alvast twee grote pannen soep gemaakt, voor na de demonstratie. Twintig man komen er op af, alle leeftijden, maar vooral jonge mensen, reuze gezellig en ik vind het super hoopgevend dat een deel van onze jongeren zo geëngageerd is!
Bijzonder om zoiets eens mee te maken en ik was niet eens de oudste!