vrijdag 8 mei 2015

Moestuincursus (8)


Vanmorgen stond er nog een stevige wind, maar in de middag wordt het steeds zachter.
Ik besluit vanmiddag na het werk naar de tuin te gaan, het plan was eerst om komende zaterdag, te gaan, maar dan is er wel regen voorspeld.
Ik arriveer tegen vieren en vertrek weer tegen negenen.


Het is heerlijk rustig, een praatje maken met de enkele medecursisten en verder gewoon dromerig schoffelen, planten en zaaien. 
In plaats van overal tegelijk bezig te zijn, besluit ik vanmiddag om het iets gestructureerde aan te pakken en wel per plantvak.
Dus eerst schoffelen en dan kijken wat er nog geplant en gezaaid moet worden. Dan naar het volgend vak. Ik heb zo alle zes de vakken gedaan en dit werkt goed voor mij!


Leuk, de tuinbonen bloeien en zien er grappig uit met blaadjes met schulprandjes, boosdoener is een kevertje waar ik even de naam van kwijt ben, maar het schijnt geen kwaad te kunnen. Bij de peultjes ontdek ik ook het eerste bloemetje.

Ik proef een blaadje van m'n rucola, oei dat smaakt honderd keer beter dan uit een zakje van de supermarkt. Ik zaai nog weer een rijtje met raapstelen en rucola, en een nieuwe soort: paarse mosterd, geen idee wat dat is, maar klinkt goed. Verder zaai ik nog sperziebonen en pastinaken.
Volgens mij kan ik ook al heel snel een kropje sla oogsten. Ze zien er prachtig uit!


Ik spotte vanavond deze deugniet …


… en deze helpt daar helaas niet tegen:


Als ik klaar ben realiseer ik me dat ik niks gegeten heb. Totaal niet aan gedacht.
Voordat ik tram en trein terug pak neem ik nog even in het restaurant een kleine soep met wat brood en een wijntje. Dit is nou een restaurant waar ik toch in mijn eentje op mijn gemak zit.
Lekker hoor, voldaan en tevreden ga ik naar huis.