maandag 16 januari 2023

Broccoli-erwtensoep met kaasbroodje


Uit de serie Allerhande recepten:


2 afbakbroodjes pompoen

2 teentjes knoflook

500 g broccoli

300 g tuinerwten (diepvries)

750 ml water

2 bouillonblokjes

olijfolie

ongeveer 150 g plantaardige rasp

2 uien

2 el plantaardige boursin


Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes ca. 6 min. in de oven. Haal uit de oven en laat iets afkoelen, laat de oven aanstaan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.

Snijd de broodjes in sneetjes van 1 cm, maar niet helemaal door. Meng de helft van de knoflook met 1el olie en peper en sprenkel tussen de sneetjes brood. Verdeel de plantaardige rasp ertussen.

Verhit 1 el olie in een soeppan en fruit de rest van de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, bevroren tuinerwten en het water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper.

Bak ondertussen de broodjes nog ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier

Schep de soep in kommen, verdeel eerst de boursin en dan de ui erover en serveer met de kaasbroodjes.

Wat eten we vandaag? Dag 3

Uit de Allerhande:

Ontbijt: Toast met cottagecheese en geraspt ei

Lunch: Broccoli-erwtensoep en kaasbroodje

Avondeten: Boerenkoolstamppot met kip en appelcompote


Ontbijt:


Grappig om een ei te raspen! Ik gebruikte geen cottagecheese, maar mayonaise en geen ui, maar tomaat, vind ik lekkerder.


Lunch:


Lekker soepje, ik vind het leuk dat soep van diepvrieserwten zo mooi gifgroen wordt. De knoflook-kaasbroodjes zijn een blijvertje! Hier vind je hoe ik het maakte.


Avondeten:

Dit gerecht gemaakt voor meerdere personen, gelijk voor de Maandaghap. Ook met appelcompote,

Wel van verse boerenkool, want je gaat nu natuurlijk geen diepvries gebruiken. 

De plantaardige kipstukjes knapperig gebakken, hadden wel iets van spekjes. En er moet wel jus bij!