dinsdag 28 september 2021

Eet lekker mee (19)

Sinds lange tijd weer een ELM met volle tafel. Omdat er zich acht i.p.v zes personen hebben aangemeld, brengen we de keuken in de ‘grote-groep’ opstelling, de tafels achter elkaar en de bar dwars.

Gisteravond de boel omgezet ... ook leuk zo! Nu kunnen we met z'n tienen zitten.


We begonnen met een klein hapje: Plantaardige feta, gemarineerd in sinaasappelsap met venkelzaad, op een prikkertje met olijf, komkommer en blaadje munt. Daarachter zie je het heerlijke haverbroodje voor bij de soep.

 
De soep was Vichyssoise, een Frans-Amerikaanse soep van prei en aardappels, die vaak koud geserveerd wordt. Wij aten hem wel warm met bieslookolie en een Oostindische kers-bloem.

 
Het hoofdgerecht bestond uit een puree van aardappels, pastinaak, selderijknol en chinese kool. Zeg maar de kelder even leeggemaakt.
Daarbij een stoofpotje van champignons en oesterzwammen. Ook weer de bieslookolie plus vlier-appelcompote en Engelse saus van vlierbessen. Als garneringeblancheerde chinese kool reepjes.


Het toetje was sinaasappelgelei met daarbovenop een romige crème met bessen. Bestrooid met kruimels van citroenkoekjes, die ik nog even snel bakte omdat ik geen vegan citroenkoekjes kon vinden.


Al met al een erg gezellige avond!