donderdag 12 juni 2008

Sivota 2008, Dag 6

De tweede excursiedag begint met ontbijt. Vrouwen moeten een rok aan bij het bezoek aan de kloosters. Ik heb een jurkje bij me. Maar als men dat niet heeft, hangen er wat soepjurken te leen.

We zijn een van de eersten bij het klooster ‘de grote meteora’. Een uur is tijd genoeg om een en ander te bekijken, we zijn goed voorbereid, het museum, de wijnkelder, de reftus, de kerk ... het tweede klooster is makkelijker bereikbaar, is ook kleiner en veel minder indrukwekkend.






Vanaf de terrassen bekijken we de bergbekimmers die tegen de kale rotswanden omhoog kruipen. Ik word er een beetje duizelig van.




Het is allemaal heel indrukwekkend en onbegrijpelijk hoe men dit zo heeft kunnen bouwen.







Op de weg terug lunchen we in Metsovo en hebben we nog wat tijd het dorp te bekijken. In hetzelfde wegrestaurant bij Ioannina voert Tasso zijn tweede show op en vertelt hij de rest van de reis over de nieuwe Grieken, zichzelf, en waarom hij nog rookt. We sluiten zijn betoog af met een daverend applaus wat deze rappe prater toch in verlegenheid brengt. In Parga een dankwoord en zegt dat hij zo’n applaus nog nooit heeft meegemaakt. Gaandeweg loopt de bus beetje bij beetje leeg, is het afscheid hartelijk en dankt hij ons voor onze humor. Ook de bus terug naar Sivota is uiteraard geregeld.