zaterdag 14 november 2020

Chocoladebrownies

Dit recept heb ik ooit overgeschreven uit een Duits boek. Ik kwam het weer tegen en besloot het gelijk te maken.

Superlekker!



2 el gemalen lijnzaad, vermengd met 3 el water

100 g pure chocolade, kleingehakt

15 g cacao

1 tl espressopoeder

snufje zout

180 g suiker

80 g zachte plantaardige boter

¼  tl bakpoeder

1 tl vanille extract

150 g bloem

35 g Macadamia’s, gehalveerd

35 g Walnoten of Pecannoten, grof gehakt


Over voorverwarmen op 180 °C. Een vierkant bakblik (20x20 cm) bekleden met bakpapier.


In een kom de chocolade, cacao, espressopoeder en zout doen. Schenk er 160 ml kokend water bij en roer tot de chocolade gesmolten is.

Lijnzaadmengsel, suiker, boter, bakpoeder en vanille toevoegen en met mixer gladroeren en dan de bloem er door roeren.

Noten er door scheppen en het geheel in het bakblik doen.

In het midden van de oven zetten en ongeveer 25 - 30 min. bakken.

Helemaal af laten koelen en in stukken snijden.