Dit recept heb ik ooit overgeschreven uit een Duits boek. Ik kwam het weer tegen en besloot het gelijk te maken.
Superlekker!
2 el gemalen lijnzaad, vermengd met 3 el water
100 g pure chocolade, kleingehakt
15 g cacao
1 tl espressopoeder
snufje zout
180 g suiker
80 g zachte plantaardige boter
¼ tl bakpoeder
1 tl vanille extract
150 g bloem
35 g Macadamia’s, gehalveerd
35 g Walnoten of Pecannoten, grof gehakt
Over voorverwarmen op 180 °C. Een vierkant bakblik (20x20 cm) bekleden met bakpapier.
In een kom de chocolade, cacao, espressopoeder en zout doen. Schenk er 160 ml kokend water bij en roer tot de chocolade gesmolten is.
Lijnzaadmengsel, suiker, boter, bakpoeder en vanille toevoegen en met mixer gladroeren en dan de bloem er door roeren.
Noten er door scheppen en het geheel in het bakblik doen.
In het midden van de oven zetten en ongeveer 25 - 30 min. bakken.
Helemaal af laten koelen en in stukken snijden.