Ik hield als leidraad het recept van Vegadutchie aan, maar dan aangepast met de ingrediënten die ik had staan.
Eigenlijk heet dit Granola, omdat het in de oven gebakken wordt.
Het is een flinke hoeveelheid van zo'n kilo geworden.
Ik vind het resultaat erg lekker. Ben benieuwd wat mijn gast er van gaat vinden.
Ik gebruikte de volgende ingrediënten in deze hoeveelheden:
300 g havervlokken
100 g ongebrande noten (pecan, hazelnoten, bruine en witte amandelen)
20 g sesamzaadjes
80 g zonnebloempitten
40 g amandelschaafsel
40 g pompoenpitten
80 g kokosrasp
20 g haverzemelen
2 tl kaneel
snufje himalayazout
100 g agavesiroop
Het geheel overgieten met:
60 g gesmolten kokosolie
en dan goed mengen en overdoen in een grote ovenschaal met bakpapier.
In de oven op 175° C, 35 minuten en elke 5 minuten omscheppen.
Wat ruikt dat lekker!
Daarna mengde ik er nog de volgende ingrediënten bij:
20 g hennepzaadjes
100 g gedr. moerbeien
50 gr kleingesneden gedr. abrikozen
50 g kleingesneden gedr. pruimen
Naar keus te eten met kokos- of sojayoghurt: