zondag 13 november 2016

Muesli - Granola



N.a.v. het verzoek van een van mijn B&B gasten voor muesli ging ik aan de slag. Eerst keek ik nog naar wat er zo al in de winkels te koop was, maar vaak zit er honing in (wat veganisten niet gebruiken). Toen ik in mijn voorraadkasten keek, kon ik simpel een muesli maken met wat ik gewoon in huis had.
Ik hield als leidraad het recept van Vegadutchie aan, maar dan aangepast met de ingrediënten die ik had staan.
Eigenlijk heet dit Granola, omdat het in de oven gebakken wordt.
Het is een flinke hoeveelheid van zo'n kilo geworden.

Ik vind het resultaat erg lekker. Ben benieuwd wat mijn gast er van gaat vinden.

Ik gebruikte de volgende ingrediënten in deze hoeveelheden:

300 g havervlokken
100 g ongebrande noten (pecan, hazelnoten, bruine en witte amandelen)
20 g sesamzaadjes
80 g zonnebloempitten
40 g amandelschaafsel
40 g pompoenpitten
80 g kokosrasp
20 g haverzemelen
2 tl kaneel
snufje himalayazout
100 g agavesiroop

Het geheel overgieten met:

60 g gesmolten kokosolie

en dan goed mengen en overdoen in een grote ovenschaal met bakpapier.
In de oven op 175° C, 35 minuten en elke 5 minuten omscheppen.
Wat ruikt dat lekker!

Daarna mengde ik er nog de volgende ingrediënten bij:
20 g hennepzaadjes
100 g gedr. moerbeien
50 gr kleingesneden gedr. abrikozen
50 g kleingesneden gedr. pruimen



Naar keus te eten met kokos- of sojayoghurt: