Ik hou van dit weer, lekker fris, droog en een zonnetje.
Een F&F-proof warme chocolademelk bedacht:
Doe 2 tl cacao en 1 el dadelstroop in een mok, scheutje heet water en flink roeren.
Sojamelk verwarmen, in de mok schenken tot ong. driekwart.
Met een garde rest sojamelk in de pan flink schuimig kloppen en bovenop de chocolademelk schenken.
Heerlijk!
Vanmiddag vond ik tot mijn grote vreugde bij de kringloopwinkel twee gave soepkommen van Villeroy&Boch, met groentemotief, toendertijd gemaakt voor Royco. Helaas waren de onderschotels er niet bij, maar wat kan je desondanks blij zijn voor twee euro!
Voor vanavond (en morgen) een flinke pan pompoensoep gemaakt.
Normaal gebruik ik altijd bouillonblokjes, ik ben dan ook nieuwsgierig hoe dat is zonder.
Pompoensoep
Ingrediënten:
1 flinke pompoen
ongeveer een theelepel van elk van de volgende specerijen:
- korianderzaad
- komijnzaad
- venkelzaad
- rode peperbesjes
een half rood pepertje, fijngesneden
zout
olijfolie
kokosmelk
pijnboompitten
Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken en kook gaar in pan met water.
Maal of vijzel de specerijen en bak het mengsel al omscheppend zachtjes in de olie tot een pasta.
Voeg ook de rode peper toe. Blus af met een scheut kokosmelk.
Als de pompoen gaar is, fijnmaken met staafmixer, zonodig met nog wat water
verdunnen. De specerijenpasta en zout naar smaak toevoegen en nog even goed doorwarmen.
De pijnboompitjes in droge pan roosteren.
De soep in kommen scheppen, schep een lepeltje kokosmelk bovenop en wat pijnboompitten.
Eigenlijk prima te doen zonder bouillonblokjes, scheelt ook een hoop nare E-nrs.
De nieuwe oude soepkommen gelijk in gebruik genomen!
Hier vind je de info over het project Fris&Fruitig.