zaterdag 3 september 2011

Yes Jazz

Vorige maand ontving Man een uitnodiging, van de garage waar wij ooit klant waren, om een optreden van Oleta Adams bij te wonen.
Vanavond was het zover. Nu heb ik niet zoveel met Jazzmuziek, maar ik kende wel wat goeie nummers van haar. Ik had wat bedenkingen tegen deze avond, maar uiteindelijk hebben we het erg naar ons zin gehad.

We werden eerst verwelkomd bij de garage met een glas champagne en kregen onze VIP-kaarten en plaatskaarten voor het optreden van Oleta Adams.
De monteurs herkenden Man nog en vonden het wel een mop dat wij al vier jaar autoloos zijn.
Daarna werden we in een nieuwe luxe BMW naar de schouwburg gereden. De chauffeurs waren strak in het pak gehesen studenten, en we werden behandeld alsof we filmsterren waren.
De VIP-kaarten zaten aan een keycord, wij verbaasden ons dat men daar dan ook mee om de nek ging lopen (de mannen vooral). Wij hadden pas na twee drankjes door dat het ook consumptiebonnen waren voor nog eens 4 drankjes p.p. BMW pakte gul uit.

In de hele schouwburg waren verschillende optredens. Ik zei al, het is niet helemaal mijn muziek, maar livemuziek is altijd leuk om naar te kijken en te luisteren. Zeker als muzikanten met hart en ziel staan te spelen. Er hing een uitbundig sfeertje, met vrolijke dansende mensen.
We kwamen eerst terecht bij Starpeople, ik herkende de stijl van Weather Report, het enige album in dit soort muziek wat ik nog heb uit vroeger tijden. Volgens mij speelden ze ook het nummer Birdland. Ik kreeg er al meer zin in.
Tijdens een rondje door de schouwburg zagen we plots Jules Deelder, die stond daar plaatjes te draaien, schijnbaar zonder zich bewust te zijn van het publiek:
Om tien uur begon het optreden van Oleta Adams. We zaten op geweldige plekken op de vierde rij, tussen alle BMW-rijders.
Maar een weergaloos optreden, wat een dijk van een stem heeft zij!Daarna nog een enthousiast optreden van The Art of Swing samen met The Horn Kings
Geweldig hoe sommige mensen kunnen dansen.
Man heeft een filmpje gemaakt.


Vanille-extract

Het schijnt dat in de zakjes vanillesuiker geen echte vanille zit, maar een chemische smaakstof. Als je het merg van vanillepeulen voor een recept gebruikt hebt en je zet de stokjes in een pot suiker, heb je na verloop van tijd ook prima vanillesuiker.
Nog beter vind ik vanille-extract, niet die kleine flesjes bij de supermarkt onder de naam vanille aroma, want dat heeft ook niets met vanille te maken.

Ik heb vanille-extract naar een recept van Levine gemaakt, alleen heb ik een kleiner flesje wodka gebruikt. De vanillestokjes kocht ik bij de sligro.
Echt super, ik gebruik in al mijn baksels een theelepeltje ... als de stokjes niet meer onder staan, vul ik het gewoon weer bij met wodka.