Zes zaterdagen in april, mei, juni, augustus, september en oktober, in de buurt van Zutphen.
Omdat het wat uit de buurt is, ga ik vrijdagavond al en logeer met nog wat deelnemers bij Eva, een bijzonder leuke vrouw met een heerlijk huis.
We werden daar gisteravond hartelijk en gastvrij ontvangen door Eva en de cursusleidster Mirjam. Met lekkere hapjes en een wijntje.
En vanmorgen een heerlijk ontbijt.
Daarna werden we gebracht naar de cursuslocatie van deze dag, een boerderij in Spankeren.
Het is een fantastisch dag, mooi weer, veel informatie en leuke mensen.
We leren zoveel leuke dingen ... bijvoorbeeld dat alle distels eetbaar zijn,
en over een zeer geneeskrachtige zwam die op berken groeit, de berkenweerschijnzwam, de Chaga, die eruit ziet als een zwarte klomp. Dat je van de balsemien wel zaad en bloemen kunt eten, maar het blad beter niet.
Dat smalle weegbree zo gezond is dat je het eigenlijk elke week een keer zou moeten eten. Dat jonge scheuten van de braam naar kokos smaken. Echt waar!
En als je grove den in azijn laat trekken, de smaak op balsamico gaat lijken. Dat niet alle lavendel rustgevend is. Enz. enz.
Ik voel me helemaal in m’n element!