zaterdag 30 april 2016

Koken op locatie


We komen een dag eerder terug van onze vakantie in Molenrij, want ik ben gevraagd om te komen koken voor het Vega Single Event van het evenementenbureau Vegenement.
Nu kan ik pas een uur van te voren daar terecht, dus zal ik alles thuis al klaar moeten maken. Toen ik het hoorde sloeg de stress lichtelijk toe, want hoe neem ik een driegangendiner mee in de trein voor minstens 10 personen?
Maar ook wel weer een uitdaging. Het moet dus vrij simpel zijn, maar natuurlijk wel lekker voor de deelnemers.


Voor dit doel heb ik een boodschappentrolley aangeschaft en zo ging ik op de trein naar Rotterdam.Een voorafje bestond uit kikkererwtendip met tortillachips. Ik had al wortel-linzensoep voor mijn vakantie gemaakt en ingevroren. Dat is dus makkelijk meenemen. De cashewroom mee in een potje.

Het hoofdgerecht was een pasta met een saus van spinazie, basilicumpesto en brandnetel met geroosterde zonnebloempitjes en een noten-edelgiststrooisel erbij.

Als nagerecht had ik aquafaba chocolademousse met frambozencoulis gemaakt. Ik had nog kunststofbakjes, dus dat was ook makkelijk meenemen.

Als het in mijn eigen restaurantje was geweest had ik beter kunnen uitpakken, daar was niet zulk leuk servies en kale tafels. Maar moeten roeien met de riemen die ik had, was ik met het uiteindelijke resultaat toch wel redelijk tevreden. Fijn was ook dat ik een geweldige hulp had, zij dacht goed mee en was echt onmisbaar bij het uitserveren en het afwassen.
Al met al een nieuwe ervaring rijker.