Toen ik vanmorgen vroeg wakker werd en naar buiten keek zag ik dit.
Ik vind het prachtig die sneeuw, maar ik moet vandaag wel naar drie cliënten fietsen, zal dat lukken?
De eerste was een kwartiertje fietsen, dat ging, hoewel ik mijn fietsband een paar keer bijna onderuit voelde glijden, toch wel eng. De tweede cliënt heb ik afgebeld, misschien is het morgenmiddag beter en naar de derde ging ik met de trein.
Aan het eind van de middag nog even langs Zoon, hij is net als velen, geveld door de griep.
Moeders komt wat pillen brengen en snijdt wel even een schaaltje met vers fruit.
Dan weer gauw naar huis en de F&F-avondmaaltijd maken: Snijbonen met paprika en hummus.
Snijbonen met paprika
400 g snijbonen
1 gele paprika
2 eetl. appelazijn
1 theel. mosterdzaad, in de vijzel fijn gemaakt
1 theel. rijststroop
snufje cayennepeper
olijfolie
Snijbonen in schuine stukken snijden en in water met zout gaar koken. Laat ze uitlekken.
Snij de paprika in stukjes en smoor ze in de olie.
Meng de azijn met het mosterdzaad, de rijststroop en cayennepeper en voeg het bij de paprika, en breng aan de kook. Voeg de bonen erbij en schep goed door elkaar.
Hummus
1 blik kikkererwten, uitgelekt
sap van een halve limoen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. tahin
1/2 theel. gemalen komijn
1 theel. koriander
snufje cayennepeper
zout naar smaak
Pureer de kikkererwten (houdt een lepel kikkererwten apart voor garnering) met het limoensap en een scheutje water met de staafmixer, voeg olie en rest van ingrediënten toe en roer goed door.
Schep in een schaal en garneer met de lepel kikkererwten en wat paprikapoeder.
Hier vind je de info over het project Fris&Fruitig.