donderdag 5 maart 2015

Fusilli met raapsteeltjes, dubbelgedopte tuinbonen en cashewroomsausje


Terwijl ik langs de groenteboer liep zag ik vanuit m'n ene ooghoek raapsteeltjes en met m'n andere tuinbonen … ach zulke lentegroentes.
Op het prijsbordje stond 1,99 voor de tuinbonen en bij de kassa bleek mijn kilo 3,98 te kosten … pffff, ik trap er steeds weer in dat de prijzen stiekem niet mee per kilo worden aangegeven, maar per pond.
Okee dan maar, we gaan er wel van genieten! Over een poosje weer lekkere tuinboontjes van eigen teelt!Ik heb al vaker aangegeven dat ik tuinbonen alleen dubbelgedopt lust.
De tuinbonen maak ik eerst zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Voor 2 personen:

1 kilo verse tuinbonen, dubbelgedopt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kleine sjalot, fijngesnipperd
2 theelepels gedroogde salie
1 eetl. limoensap
2 eetl. olijfolie
peper en zout

300 gr raapstelen, kleingesneden
1 sjalot, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
3 eetl. pesto (AH puur&eerlijk is vegan)
olijfolie
150 g fusillie (of andere pasta)

100 gr ongebrande cashewnoten, een paar uur geweekt
2 tl limoensap
2 eetl. edelgist
peper en zout
geroosterde pijnboompitten

Kook de fusillie gaar.

Verhit wat olie in een wok en bak de sjalot en de knoflook zachtjes aan. Voeg de raapsteeltjes toe en een scheutje kokend water, laat de raapstelen wat slinken, meng de gare pasta erdoor, voeg de pesto toe en peper en zour.

Spoel de cashewnoten af en doe ze in een hoge kom, met wat vers water, het limoensap en de edelgist. Voeg zonodig nog wat water toe om een smeuïg sausje te krijgen. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Schep de pasta op een bord, verdeel er de tuinboontjes over. Schep er een lepel cashewsausje op en strooi de pijnboompitjes erover.