woensdag 5 december 2012

Groente-ovenschotel



Als er nog allerlei resten in de koelkast liggen is het altijd weer een uitdaging om daar een lekkere en voedzame maaltijd van te maken. Zeker als er geen tijd/zin/geld is om boodschappen te doen. Vanavond werd het een simpele groenteschotel met deze ingrediënten:

2 sjalotjes, kleingesneden
1 teentje knoflook, kleingesneden
een halve rode paprika, kleingesneden
drie wortels, grof geraspt (ik had witte wortels uit het Odinpakket)
een halve stronk chinese kool, fijngesneden
een half bakje vegetarisch gehackt
geraspte kaas
olie, cayennepeper, peper en zout

een kleine pompoen, in stukken gesneden

Verwarm de olie en fruit de sjalot en knoflook, voeg de groenten toe, peper en zout, een klein scheutje heet water en laat het ongeveer een kwartiertje smoren.
Schep in ovenschaal, verdeel het gehackt erover en bedek met een laagje geraspte kaas. Zet in oven, 200 °C, tot de kaas een mooi goudbruin kleurtje heeft.

Ik had nog een stuk pompoen, dat in stukken gesneden en met olie (over van een bakje olijven) roosteren in een andere ovenschaal naast de groenteschotel. Als het te hard gaat met aluminiumfolie bedekken. Ik vind het zo lekker, geroosterde pompoen, het wordt een beetje zoetig en knapperig.

Ik maak vaak dit soort gerechten, je kunt met allerlei restjes variëren.

En daarna -omdat het sinterklaas is- een blok pure chocolade aan een stokje laten smelten in hete mmmelk.