zaterdag 15 november 2014

Vluchten voor de sint ...


Gouda heeft de twijfelachtige eer om de landelijke sint te ontvangen. Ik heb er geen zin in. Ik heb niks met sint en piet, ik stort me niet in de discussies wat voor kleur Piet moet hebben ... het interesseert me niet.
Ik kan begrip opbrengen voor de tegenstanders van zwarte piet en ik schrik me rot van de beerputten die opengaan van reacties van voorstanders. Het klootjesvolk dat roept dat je dan maar naar je eigen land moet oprotten. Erg!

Wij vierden sinterklaas niet echt. Ik heb mijn (nu bijna 30 jarige) zoon destijds niet voor kunnen liegen, ik kon het gewoon niet. Ik vertelde hem, zo klein als hij was, dat het verklede mensen waren. Ik denk niet dat hij daar onder geleden heeft.
Echt leuk schijnt het ook niet geweest te zijn, deze dag in Gouda, met 90 aanhoudingen van pro- en/of antipieten.
Gouda gaat weer apart de geschiedenis in met ‘Sinterklaas in Gouda 2014’.

Wij zijn er niet. Wij laten de dranghekken voor onze huisdeur voor wat ze zijn en gaan iets leuks doen! Met een aanbieding van de ns met twee goedkope dagkaarten stappen we op de trein naar Haarlem.

Haarlem is een mooie stad. Als we vanaf het prachtige station naar het centrum lopen komen we op de markt, net als vorige maand bij de vertoning van de documentaire Cowspiracy. En weer valt me op wat een leuke markt het eigenlijk is. Wat een mooie kramen. Ik heb het idee dat er bij ons meer deprimerende kramen zijn met telefoonhoesjes o.i.d. en andere zooi. Een heel andere sfeer, wat een verschil.Levine, de beste broodbakster die ik ken en waar ik zes keer een broodbakworkshop gevolgd heb, heeft een boek geschreven. 
Natuurlijk moet ik dat boek hebben! Want ik weet (ongezien) dat dit boek deugt, dat het klopt! Levine kennende is alles uitgebreid getest en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan, zoals met andere bakboeken nog wel eens kan gebeuren èn ik kan de recepten volgen en dus de lekkerste broden en andere dingen maken.De boekhandel waar de presentatie van het boek is, is makkelijk te vinden en het is er al gezellig druk. Met drankjes, versgebakken broden en een stralende Levine. Wat leuk voor haar! Ik koop haar boek en vind ook nog een nieuw, erg leuk veganistisch kookboekje. Ik ben weer blij!


Ons volgende doel is Alkmaar. Mensen van de Vegan facebookgroep hebben een dinertje georganiseerd bij Cantina Architectura, in de mooie koepel van Maria en André.en omdat we al een stuk in de buurt zijn doen we mee


We zijn met z'n zestienen en het is een uiterst gezellige, leuke avond. Het eten was eenvoudig huiselijk en basic gepresenteerd. Ik doe dat liever anders in mijn eigen restaurantje. Maar het geeft niks, doe het maar eens voor zo'n 16 gasten! Het was betaalbaar en het gezelschap was wel van een sterrenniveau.


Nieuwe ontmoetingen met leuke betrokken en inspirerende mensen. Rozen, rumbonen en rode wijn gaat nu de geschiedenis in van Erwin&Henny i.p.v. Koot&Bie.

We hebben een topavond gehad en werden ook nog thuisgebracht, lief! Nog een vegan wijntje bij ons thuis en dan is deze bijzondere dag weer om.