Deze 8ste Maandaghap maakte ik een groentecurry met gekookte rode aardappels, een Indiaas stoofpotje en moestuinsalade.
Een heerlijke frambozentiramisu na.
Er was maar 1 gast deze keer, maar dat mocht de pret niet drukken, het was een superavond met interessante gesprekken!
Dat stoofpotje was wel erg lekker geworden. Ik maakte het van een nieuw product:
Pulled oats is van haver en boneneiwit, heeft een vlezige structuur en je kunt er veel verschillende gerechten mee maken.
Zo maakte ik het Indiase stoofpotje:
1 pakje pulled oats
2 sjalotjes, genipperd
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 el geraspte gemberwortel
1 el curry madras
1tl garam masala
1/2 rood pepertje, fijngesneden
1/2 tl zout
1 el citroensap
1 tomaat, ontveld en in stukjes gesneden (ik had een prachtige ossehart-tomaat uit eigen kas)
scheutje groentebouillon
1 el fijngehakte muntblaadjes
fijngehakte peterselie voor garnering
Verhit olie en fruit ui, knoflook en gember een paar minuten en voeg dan curry madras, zout, garam masala en citroensap toe. Voeg tomaat en peper toe.
Doe deksel op pan en laat zachtjes sudderen, indien nodig wat bouillon toevoegen.
Roer er de pulled oats door en de muntblaadjes. Warm nog even goed door en garneer met peterselie.
Wil je ook eens mee-eten op maandag hier in het hoge noorden? Stuur een berichtje per email of facebook!