zwarte rijstnoodles
kokosolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 kleine (of halve) prei
2 bosui
halve rode paprika
stukje gember
100 g shii-takes
pakje tofu pittige roerbakreepjes
1 el miso
1 el sojasaus
50 gr cashewnoten, geweekt
pakje kokosmelk
1 tl kerriepoeder
sap van een halve citroen
zout en cayennepeper
1 chinese kool
zwarte sesamzaadjes
k&k gebakken uitjes
Kook de noodles en laat uitlekken.
Pel de ui en snijd in stukken. Pers de knoflookteentjes. Snij de prei in ringetjes, de paprika in stukjes en rasp de gember.
Snijd de paddestoelen ook in stukjes. Verhit wat kokosolie in een wok. Voeg de groenten in gedeeltes toe en roerbak een paar minuten. Doe de miso en de tofureepjes erbij, blus af met sojasaus en laat nog even op zacht vuur sudderen.
Doe de geweekte cashewnoten met de kokosmelk, kerriepoeder, citroensap, snufje zout en cayennepeper in de blender en laat draaien tot een gladde saus, voeg zonodig een scheutje water toe.
Snij en was de chinese kool (bewaar wat stukjes mooi blad voor de garnering). Doe de kool met aanhangend water in een pan. Laat kort slinken. Voeg de cashew-kokossaus toe, roer door en schep de noodles er door.
Schep de noodles met kool op een bord en doe er het groentemengsel op en naast.
Garneer met de sesamzaadjes, gebakken uitjes en de koolblaadjes.