donderdag 2 mei 2013

Royal Limbourgh Klooster Tea

Elk jaar organiseren de ladies van de Red Hats Limbourgh op een donderdag in mei een bijzondere High Tea voor alle Red Hatters uit Nederland en België. Ik besloot er een keer naar toe te gaan en hoewel ik bijna drie uur onderweg was met OV, was het goed te doen, trein naar Utrecht, trein naar Venlo en dan de bus samen met een Red Hat lady van het chapter uit Antwerpen. Handig toch dat je elkaar zo herkent.Er waren zo'n 80 Redhatters, het weer was prachtig en het was reuze gezellig. In het kloosterdorp Steyl, verborgen achter oude muren lag de Jochumshof met natuur, historie en rust en een prachtig uitzicht over de Maas. Er waren rondleidingen over de mooie locatie met prachtige botanische tuinen.Een van de dames van de Limbostars nam mij en nog wat ladies even mee om de dichtstbijzijnde kloosters te bezoeken. Ze vond dat wij van zo ver kwamen, zonde om niet wat meer van de omgeving te kunnen zien, dus piepten wij er even tussen uit.
We gingen naar de Roze zusters, die met aflossing 24 uur per dag bidden, dan nog naar de Blauwe zusters, dat zijn missiezusters en wat wereldser.

Het was erg leuk om dat even te zien, een dorp vol met prachtig onderhouden kloosters, brandschoon en de planten in de tuinen leken wel naast een liniaaltje geplant. Erg mooi allemaal, jammer dat je toch een wat naar gevoel krijgt met wat er nu allemaal bekend is geworden …

Toch vond ik het bijzonder om te zien, een prachtige plek. De Limbostar Lady had ons nog veel meer willen laten zien, maar we moesten terug voor de Tea. Heerlijke zoete en hartige hapjes, het geld echt waard!


Ik kon mee terug rijden met de Queen van Woerden, zij zette me af op station in Woerden, zodoende kwam ik weer makkelijk thuis.
Ook al was het een end weg, ik vond het erg leuk om een keer mee te maken. Leuk hoor zo'n dagje op stap, lekker gek in het rood en paars.