Een heerlijke avond voor een vegandiner op het dakterras, precies op tijd klaar voordat het onweer losbarstte.
Van deze kruiden-bloemenboter werd iedereen blij, ik niet het minst! |
Menu:
- Komkommmer-avocado smoothie
- Stokbrood met kruidenboter, paprikatapenade en tartaar met ui
- Gado gado met gele rijst en pindasaus
- Rozebottelpannacotta
De pindasaus is van een recept uit de Volkskrant van Loethe Olthuis, met de volgende ingrediënten, heel erg lekker!
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 1 grote ui, heel fijngesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 volle theel. ketoembar
- 4 theel. djahé
- 4 theel. sambal naar keuze
- 2 theel. laos
- 2 potten pindakaas (met stukjes pinda) à 350 g
- 4-5 eetl. ketjap manis
- 1-2 eetl. gembersiroop
- 1 grote ui, heel fijngesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 volle theel. ketoembar
- 4 theel. djahé
- 4 theel. sambal naar keuze
- 2 theel. laos
- 2 potten pindakaas (met stukjes pinda) à 350 g
- 4-5 eetl. ketjap manis
- 1-2 eetl. gembersiroop