woensdag 16 januari 2013

Fris en fruitig dag 15, Bofkip


De tweede week is ook al weer voorbij, zo snel gaat het. Het is inmiddels heel gewoon, hoewel ik behalve koriander wel weer eens andere kruiden zou willen. Ik kijk er naar uit dat ik weer kruiden, knoflook en ui kan gebruiken, dat mis ik toch wel. Maar het is toch makkelijker dan ik dacht en ik voel me erg goed.
Vanavond eten we Bofkip met quinoa en erwtjes:


kipstukjes van de vegetarische slager
1 eetl. speltmeel
1 eetl. paprikapoeder
1/2 eetl zout

Meng het meel met paprikapoeder en zout en wentel de vegetarische kipstukjes erdoor.
Bak ze knapperig in hete kokosolie.

100 g quinoa, in zeef eerst goed afgespoeld en in 200 ml water gaar gekookt
100 g erwten (diepvries) beetgaar gekookt
1 rode paprika in stukjes gesneden
1 theel. korianderpoeder
1 eetl. sojasaus
kokosolie

Bak de paprika met de korianderpoeder in de hete kokosolie.  Voeg de sojasaus toe en dan de gare erwten en quinoa. Warm het geheel nog even goed door.
Schep op de borden en verdeel de kipstukjes er bovenop.
Lekker met een komkommer-tomatensalade.



Hier vind je de info over het project Fris&Fruitig.