Toen ik in januari van dit jaar in Berlijn was, kocht ik daar dit leuke boek, Vegan Genial,
Dat ga ik maken vanavond en zodoende ...
Ik heb het recept iets aangepast aan wat er in huis was, en het is echt een heerlijk gerecht geworden!
Ik heb trouwens lekkere bouillonpoeder gevonden bij ah, vegan, zonder gist en E621!
De puree:
1 bloemkool
2 grote aardappels, gekookt
150 ml groentebouillon
100 ml haverroom
halve tl zout
nootmuskaat
olijfolie
Bloemkool in stukken snijden, olie verwarmen en de bloemkoolstukjes kort laten smoren, zonder te kleuren. Bouillon toevoegen en in ong. 10 minuten gaarkoken.
Aardappel toevoegen en met de room fijnstampen tot grove puree. Naar smaak nootmuskaat en zout toevoegen.
De radijsjesjus
2 sjalotjes
12 radijsjes
4 eetl olijfolie
1 eetl kokosbloesemsuiker
2 eetl appelciderazijn
4 eetl appelsap
zout en peper
Sjalotjes fijn snipperen, radijsjes in kwarten of achten snijden. Olie verhitten en ui zachtjes fruiten, stukjes radijs toevoegen. Suiker toevoegen en licht laten karamelliseren. Afblussen met azijn en appelsap en naar smaak peper en zout toevoegen.
De aubergine
1 aubergine
60 gram bloem mengen met 1 theelepel Vadouvan (of kerrie)
30 gram maizena, met water aangelengd tot papje
panko paneermeel, gemengd met wat havermout, pompoenpitten en zout (ik had de helft van dit mengsel fijngemalen)
peper en zout
olie om te bakken
Aubergine in gelijke plakken van ong. anderhalve centimeter dik snijden.
Peper en zout erop strooien.
Achtereenvolgens beide zijden door de bloem, dan door het maizenapapje en tot slot door het paneermeel halen.
Olie verhitten en de aubergine aan beide zijden 2 tot 3 minuten krokant bakken.
Met de puree en de radijsjesjus serveren.