zaterdag 2 december 2017

Aardappelgratin met Remouladesaus

Deze aardappelgratin maak ik in een muffinvorm, dat idee vond ik hier op youtube.
Ik rasp dunne plakjes van aardappel, vet de muffinvorm in met plantaardige boter en walnootolie en leg de plakjes in de vorm. Om de paar plakjes wat peper en zout erop strooien.
Soja- of haverroom op de bovenkant, 1 el per holletje en in de oven op 200°C, 30-35 minuten. Steek de punt van een mes er in om te kijken of ze gaar zijn.


de aardappelgratins rechts op de borden

Daarbij maakte ik een remouladesaus:


6 zoetzure augurkjes, in kleine blokjes gesneden
1 potje kappertjes (60 g), uitgelekt en afgespoeld
1 el mosterd
bosje peterselie (30 g), fijngehakt
1 bakje Soyananda
1 tl Italiaanse kruiden
100 ml olie
peper en zout naar smaak

Alles goed mengen, roer er de olie op het laatst door.
Heerlijk fris sausje bij de aardappels!