maandag 29 augustus 2016

Pissaladière


Een pissaladière is een Franse soort knapperige pizza van gekarameliseerde uien met tapenade en ansjovis.


Deze foto is trouwens genomen van het beeldscherm, het origineel kon ik om de een of andere reden niet downloaden.

Ik vind het ruitpatroon altijd zo mooi en dacht na hoe ik deze diervrij kon maken.
Ik maakte hem met in reepjes geknipte zeewierchips, de smaak is niet hetzelfde als ansjovis, maar de zeewier geeft wel een subtiel zee-smaakje.
Je kunt natuurlijk zelf pizzadeeg maken, maar voor nu gebruikte ik een pak pizzadeeg van de supermarkt.

1 pak pizzadeeg (het bijbehorende potje tomatensaus wordt hier niet gebruikt)
zeewierchips
peper en zout

3 takjes tijm
3 el olijfolie
1 kg uien, in dunne ringen
2 teentjes knoflook uit de pers
Ris de baadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een pan en voeg uien, knoflook en tijm toe. Laat de ui niet kleuren, maar op heel laag vuur zacht en gaar worden. Kan wel een uurtje duren.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het pizzadeeg erover uit en verdeel de uien erover.
Bak de pissaladière in 15-20 minuten gaar.
Haal uit de oven en leg er de reepjes zeewier in ruitpatroon op en verdeel de olijven erover. Doe de pissaladière nog ongeveer 5 minuten terug in de oven.

Serveer met een salade.




Bron: allerhande