Inspiratie uit de allerhande, maar dan plantaardig gemaakt.
Afhankelijk van wat er verder nog bij geserveerd wordt, 1 of 2 halve paprika's per persoon. Rode en/of gele paprika's, gehalveerd (de steeltjes ook). Deze helften met olie inkwasten en peper erover malen. Oven voorverwarmen op 220°C en de paprika's 10 minuten bakken.
Die linksachter had het wel erg naar zijn zin:
Vulling:
potje kikkererwten, uitgelekt
gehakte peterselie, deel door de vulling en een deel om te bestrooien bij serveren
2 rode uien, fijngesnipperd
2 el ras-el-hanout (specerijmengsel)
50 g fijngehakte amandelen
restje gekookte rijst
1 bakje vegan creamcheese (bijv. WildWestland)
1 el olijfolie
peper en zout naar smaak
Alles in een schaal mengen en de helften hiermee vullen.
Oven verlagen naar 200°C en de paprika's ca. 20 minuten bakken.
Bestrooi met peterselie en serveer.
Op deze foto heb ik nog vegan gehakt toegevoegd, dat was ook lekker: