dinsdag 19 april 2022

Gevulde Paprika

Inspiratie uit de allerhande, maar dan plantaardig gemaakt. 

Afhankelijk van wat er verder nog bij geserveerd wordt, 1 of 2 halve paprika's per persoon. Rode en/of gele paprika's, gehalveerd (de steeltjes ook). Deze helften met olie inkwasten en peper erover malen. Oven voorverwarmen op 220°C en de paprika's 10 minuten bakken.

Die linksachter had het wel erg naar zijn zin:

Vulling:

potje kikkererwten, uitgelekt
gehakte peterselie, deel door de vulling en een deel om te bestrooien bij serveren
2 rode uien, fijngesnipperd
2 el ras-el-hanout (specerijmengsel)
50 g fijngehakte amandelen
restje gekookte rijst
1 bakje vegan creamcheese (bijv. WildWestland)
1 el olijfolie
peper en zout naar smaak

Alles in een schaal mengen en de helften hiermee vullen.

Oven verlagen naar 200°C en de paprika's ca. 20 minuten bakken.
Bestrooi met peterselie en serveer.

Op deze foto heb ik nog vegan gehakt toegevoegd, dat was ook lekker:


Vulling die over is, is heel goed te gebruiken in empenades (recept volgt)