zaterdag 3 maart 2018

Trouwdag


Vandaag zijn we 36 jaar samen en morgen 33 jaar getrouwd. Dat vieren we door lekker te gaan eten met vrienden bij restaurant De Oude Sluis in Zoutkamp. Zie op mijn blog Ontdekking van Groningen hoe het verder ging deze dagen.

Een restaurant waar vlees en vis geserveerd wordt, maar waar ook fantastisch vegan gekookt wordt. We zijn aangenaam verrast door de prachtige en heerlijke gerechten!
Eigenaars Sytse en Famke met team zijn zulke leuke, attente mensen, zij zorgden allen voor een fantastisch avondje uit. Echt een aanrader, ik zou niet-vegans adviseren ook eens een vegan menu te kiezen, alleen maar om eens te ervaren wat daar voor bijzondere gerechten mee getoverd kunnen worden.

Het begon al zo feestelijk, want bij aankomst bleek dat andere vrienden hadden gezorgd  dat er een heerlijke fles wijn voor ons klaarstond!Dit was het menu:
Cracker met tijm


Soepje van aardpeer en truffel met een mini Bapao met paddenstoel, wakamé en smokey barbecue saus. 


Twee soorten broodjes: spelt-zuurdesem broodjes en ras el hanoutbroodjes met kruidenolie en dip van kidneybonen.


Carrot lox, zoetzure komkommer, zeewierkroepoek, mayonaise van wortel en crumble van hazelnoot en peterselie


Zoetzuur van prei, gnocchi, championcrème met wortel en kletskopjes van gerookte olie

Granité van appel en laurier met schuim van vlierbloesemKrokant gebakken polenta, diverse groentes, zoetzuur chioggia, bietencréme en kruidenolie‘Stoofpeer brûlée’, crème van kaneel, sorbet van chocolade en gel van stoofpeer.