zondag 14 augustus 2016

Flans

Zondag ... echt een dag om allerlei werkjes in huis te doen ... en ook de koelkast weer eens schoon te maken.
Zodra dat klaar is, maar gelijk bedenken wat ik met de aangebroken levensmiddelen ga maken.
Wat zijn er nog voor restjes?
Het valt mee:
  • half blok tofu
  • blad en nerf van bloemkool
  • 1 zielig bosuitje
  • restant van twee gekookte aardappels
  • 1/2 courgette
Van de tofu maak ik Engelwortel’s zeewierburger, precies genoeg voor vier kleine ...  twee voor vanavond en twee voor morgen bij de lunch.


Het blad en de nerf van een bloemkool, nog bewaard in een zakje in de groentela. Ik heb pas gelezen dat je dat niet moet weggooien, want je gooit toch ook geen geld weg!
Ik schaaf het in kleine stukjes en roerbak dit samen met een sjalotje, het bosuitje en twee geperste knoflookteentjes in wat olie. Blus af met een scheutje bouillon en voeg naar smaak peper, zout en een snuf paprikapoeder toe.

De halve courgette snij ik in plakken en doe in de grillpan. Wegzetten met een dressing van olijfolie, appelciderazijn, mosterd en agavesiroop.

De aardappels in blokjes snijden, mengen met wat veganaise, een klein sjalotje, ik had geen augurkjes in huis maar wel een potje zilveruitjes, dus daar ook wat van en verder een scheutje limoensap en een paar blaadjes zuring van het dakterras.


Ik had ook nog een afgeprijsd potje van parels met balsamicio azijn staan, weet alleen niet zeker of het 100% vegan is, maar goed ...
Deze maaltijd kost dus echt heel weinig, paar cent denk ik … bijna niks ðŸ˜„, maar smaakt prima. Dat is pas consuminderen! 

Mijn Architect helemaal blij met dit maaltje, hier houdt hij wel van. En morgen weer als lunch.Dus m.a.w. Engelwortel’s zeewierburger met geroerbakte bloemkoolnerven, kartoffelsalat en gegrilde courgette.