zondag 16 februari 2014

Eerste dag dakterrastuinieren

Wat een heerlijke zondag! Hup het dakterras op. Dode plantenresten verwijderen en nadenken over wat ik dit jaar wil zaaien.


Om de zoveel tijd halen we een deel van de vlonders weg en scheppen dan al het blad en aarderesten van de dakbedekking af. Ik had dat twee jaar geleden in vuilniszakken geschept en nieuwsgierig keek ik er naar. Het is mooie grond geworden, met halfvergaan blad. Ik ben er blij mee want nu hoef ik niet gelijk nieuwe zakken grond te kopen. Ik kieper de zakken leeg in een speciekuip en schep het goed door elkaar … wat ruikt het lekker naar bos!


In de grote bak die ik vorig jaar van de buurman kreeg komt alvast een laagje van deze aarde. Wat zal ik daar straks gaan zaaien? Het is de enige bak waar planten in kunnen klimmen. Vorig jaar had ik er kapucijners en pronkbonen in.

Wat ik weet van wisselteelt is dat ik dit jaar daar niet weer bonen moet zaaien. Maar wat zal ik dan wel doen daar? Tomaten of courgettes? Of iets heel anders? 
In de zinken teil zitten de aardperen, daar kan ook nog wel iets bij.
Spinazie lijkt me ook leuk, heb ik nog nooit gehad. Het is leuk om plannetjes te maken. Mijn ruimte is beperkt dus moet ik keuzes maken.

Eerst maar verder met opruimen, er is nog tijd genoeg. In veel lege potten staan onkruidjes ... maar wel eetbare zoals deze veldkers (Cardamine), familie van de pinksterbloem, smaakt heerlijk, dus gaat zo meteen de sla in!


Een beginnetje is gemaakt, krijg er weer veel zin in ... hopelijk zet de lente door.