vrijdag 29 augustus 2014

Eet Lekker Mee (18)


Vandaag weer een ELM, met ons erbij zijn we dan met negen personen. Altijd even aanpoten, want 's morgens moet ik nog werken, onderweg terug nog een bosje wilde bloemen plukken voor op tafel en dan als een speer naar huis en beginnen. Ik had gisteren al wat voorbereid zoals de komkommersoep voor de amuse, die staat al klaar in de koelkast.

De ‘tegeltjes’ van avocado konden ook al van te voren gemaakt worden, die liggen klaar in de diepvries. Erg leuk om de avocado zo te presenteren, het lijkt wel groen marmer.
Ik heb eerst wel geoefend. Op de video bij het recept zie je precies hoe het moet.


Menu van Zomer naar Herfst:

Frisse komkommersoep
Avocado met oesterzwammen, citrusvinaigrette en chips van zoete aardappel
Paddestoelenrisotto
Wortelcake met abrikozencompote


De recepten van het voorgerecht en het hoofdgerecht heb ik van Impress Your Friends
en heb ze ‘geveganiseerd’. Dat betekent dat ik de tijgergarnalen heb vervangen door gebakken oesterzwammen.
De grapefruit in de dressing heb ik vervangen door sinaasappel, was erg lekker. De chips van zoete aardappel waren absoluut favoriet!


De pecorino van de paddestoelenrisotto heb ik vervangen door edelgist en de roomboter door olijfolie en cashewnotencrème. De parmezaanwafel heb ik weggelaten.
Met verse paddestoelen van de markt en gedroogde paddestoelen en shiitake werd het een heerlijke risotto. Vergeet ik daar nou een foto van te maken.


De wortelcake tenslotte komt van Vegetus
De frosting maken is net zo toveren als bij de veganaise. Ik kon een kreet van plezier niet onderdrukken toen ik de plantaardige ingrediënten pureerde en er een sneeuwwitte, friszoete, dikke frosting ontstond. Geweldig!Alle gasten waren erg tevreden en wat was het weer een gezellige avond! Ik ben zo blij met m'n mee-eters.
Nu eerst afwassen, of toch maar morgen ...