woensdag 9 maart 2016

Paprika-relish


Bij het etentje laatst in Amsterdam werd er bij een gerecht ook een relish geserveerd. Dat vond ik erg lekker. Een relish is een pikante saus die gegeten wordt om gerechten een beetje op te spicen. Ik heb geprobeerd iets dergelijks te maken, het werd wel anders … maar smaakte geweldig goed bij de quinoasalade van ELM 47.

3 rode paprika's
3 rode uien
scheut olijfolie
200 ml rode wijn
1 theel. zout
50 ml balsamicoazijn
2 eetl. agavesiroop
1 eetl. paprikapoeder
1 eetl. kerrie
1 eetl. zwarte peperkorrels
3 lege jampotjes

Maak de paprika’s schoon en snij in stukjes.
Pel en snipper de uien.
Verhit de olie in een brede pan en fruit ui en paprika enkele minuten.
Roer alle overige ingrediënten er door, breng aan de kook en laat 30-45 minuten zachtjes koken.
Pureer het geheel in de blender of met de staafmixer en giet in brandschone potten, draai de deksel erop en zet even op de kop.

Koel bewaren, een weekje laten rusten, en dan is zo'n potje leeg voor je het weet!