Als onze twee hennetjes eieren leggen, eten we ze. Als ze niet leggen, dan niet, we kopen geen eieren. In dit recept van de Allerhande serie zit ei. We vonden het erg lekker, vooral met die paprika-knoflook olie.
Ingelegde ui:
200 ml natuurazijn
2 el suiker
¼ tl zout
wat mosterdzaadjes
wat kokend water om de pot geheel vol te krijgen
Snij de uien in dunne halve ringen en doe in een glazen pot. Breng azijn, suiker en zout aan de kook en giet bij de ui. Voeg mosterdzaad toe. Druk met een vork aan en schenk zo nodig wat kokend water bij tot de pot helemaal vol zit. Laat afkoelen voor gebruik.
3 eitjes (dankjewel lieve kipjes)
sneetjes zelfgebakken brood
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, uitgeperst
¼ tl paprikapoeder
150 g sojakwark
peper en zout
Kook de eieren halfzacht. Rooster het brood.
Doe de olie in een magnetronbestendig schaaltje. Roer knoflook en paprikapoeder er door.
Verwarm kort in de magnetron.
Schep de sojakwark in twee diepe borden. Halveer de eieren en leg met de snijkant boven in de kwark. Schep de knoflook-paprikaolie er over en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel er wat van de ingelegde ui over. Serveer met de toast.