dinsdag 23 juli 2013

Vlierbloesemgelei


Voor zulke mooie toetjes bedacht ik vlierbloesemgelei.


Vlierbloesemgelei

1 liter witte wijn
2 vanillepeulen
300 g suiker
1 zakje Marmello nr. 2

Zet een bordje in de koelkast.

Doe de wijn in een pan en verwarm langzaam.
Snij de vanillepeulen over de lengte open en schraap de zaadjes eruit en voeg deze toe aan de wijn.
(De peulen niet weggooien, maar in de suikerpot doen, of zoals in mijn geval in het flesje vanille-extract)
Voeg de vlierbloesemsiroop toe
Meng het Marmellopoeder door de suiker en voeg het geheel toe.
Breng al roerende aan de kook, laat even goed doorkoken.
Doe een druppel op het koude bordje, houdt het een beetje schuin, als het direct opstijft is het goed, als het nog vloeibaar blijft, dan de gelei nog even laten inkoken.

De gelei in brandschone potjes gieten en ondersteboven zetten.