dinsdag 24 juni 2014

Thuisvakantie (3)

Waar ik wel voor moet uitkijken bij zo'n vakantie thuis ... dat ik niet alleen maar nuttige dingen ga doen. Die neiging heb ik wel, maandag bijvoorbeeld een kast opgeruimd, knopen aangezet die daar al maanden op wachten enz. enz. Sommige dingen zouden ook wel een grote poetsbeurt kunnen gebruiken. Maar ik neem me voor verder echt vakantie te houden, anders is het toch wel zonde.


Vandaag ben ik naar de markt in Rotterdam aan de Binnenrotte geweest. Dat is denk wel meer dan tien jaar geleden. Het is prachtig weer en ideaal in m'n eentje, hoef ik niet steeds rond te kijken waar anderen blijven en heb de tijd helemaal aan mezelf.
Lekker over de markt slenteren.
Toch was de markt in mijn herinnering vroeger leuker, er zijn veel kramen met (in mijn ogen) zinloze troep, hoeveel plastic sportschoenen heeft een mens nodig?

De kramen met tweedehands goederen ter hoogte van de St. Laurenskerk waren in mijn beleving ook veel uitgebreider.


Vlakbij is een Marqt-winkel, daar was ik nooit geweest, die ga ik even bekijken. Mooie biologische supermarkt. Ik koop alleen niks, ik heb geen zin in gesjouw.


Ik ga ook nog even naar de Bijenkorf. Vroeger kon ik daar uren dwalen, kijken op alle verdiepingen wat er allemaal te koop stond. Raar is dat, dat is helemaal weg ... eerder irritatie over al die overbodige zooi. Ik ga gauw weer naar buiten en pak de tram naar de West-Kruiskade, ik wil exotische supermarkten bekijken en het sfeertje proeven van al die verschillende culturen. Eerst op de Nw. Binnenweg een verse smoothie drinken bij Buiten, ik zat inderdaad buiten in de achtertuin, wat leuk zeg!Daarna ga ik naar een oosterse supermarkt en ga eens alles bekijken, wat er allemaal bestaat. Net of je inderdaad op vakantie bent. Ik koop er een citroengrasplantje.
Deze supermarkt staat naast het Wijkpark Oude Westen en in dit park staat een beeld van De Reus van Rotterdam, Rigardus Rijnhout, de langste man van Nederland aller tijden. Hij was 2,37 m, woog 230 kg en had schoenmaat 62. Het standbeeld is op ware grootte.


Fijn dagje Rotjeknor!