zondag 10 februari 2013

Kokos-amandel-banaan-muffins


Trek in wat lekkers en wat hebben we nog in de voorraad?
Het worden een soort kokosmuffins-kokosmacronen. Knapperig van buiten en zacht van binnen.
Snel klaar en niet teveel suiker, dus redelijk verantwoord snoepen.
Ik heb een handig molentje om kleine hoeveelheden amandelen te malen.
Oven voorverwarmen op 200 °C.


Ik gebruikte de volgende ingrediënten:

75 g speltbloem
25 g gemalen blanke amandelen
35 g bruine basterdsuiker
25 g gesmolten kokosolie
25 g gemalen kokos
25 g haverzemelen 
1 tl walnotenolie
1 tl bakpoeder
1 el gemalen lijnzaad, met wat water tot papje geroerd (ipv ei)
75 ml amandelmelk
snuf zout
1 tl vanille-essence
halve banaan in kleine stukjes
wat kokos om te bestrooien


Zeef de bloem met het bakpoeder in een mengkom, voeg een voor een alle ingrediënten toe, meng tot glad deeg.
Schep het deeg in siliconenvormpjes, ik had er twaalf. Strooi er nog wat gemalen kokos over.


Zet in oven en bak in ongeveer 25 - 35 minuten goudbruin. Prik er een satéprikker in, als deze schoon en droog is, zijn ze klaar. 



Laat even afkoelen op een rooster en dan genieten.
Lekker hoor!