Ik had veel walnoten cadeau gekregen. Lekker om zo te eten, maar ook als basis voor deze gehaktballetjes.
Voor ongeveer 30 balletjes.
2 el olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
400 g champignons, in stukjes gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
300 g walnoten, gepeld
2 el tomatenpuree
1 lijnzaad ‘ei’
1 lijnzaad ‘ei’
2 el haverzemelen
6 el havermout
4 tl sojasaus
2 tl mosterd
1 tl tijm
1 tl paprika
1/2 tl gerookte paprika
2 el edelgist
2 tl peper
zout naar smaak
Verhit de olie en fruit de ui, champignons en knoflook tot het zacht is. Voeg de tomaten puree en de tijm toe en roerbak nog even. Zet het vuur uit.
Hak de noten fijn in de keukenmachine, voeg champignonmensel toe en de rest van de ingrediënten en pureer tot een rulle massa.
Verwarm de oven tot 180°C. Maak met vochtige handen kleine balletjes en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak 20-30 min.
Hou in de gaten of de onderkant van de balletjes niet te donker wordt.
Draai ze om en bak nog 10 minuten onafgedekt.
Geïnspireerd op dit recept.