vrijdag 15 maart 2013

6e Dag No Impact Week 2013 - WaterIk denk dat ik zuinig met water doe, maar dat zijn maar druppels op een gloeiende plaat.
Zoals geen kraan laten lopen bij het tandenpoetsen, niet dagelijks douchen, opvangen van het water van de douche voordat het warm wordt en dat gebruiken voor toilet doorspoelen, minder de wasmachine gebruiken. Ik heb een regenton op het dakterras en dat regenwater is voor de planten in de zomer. Maar we spoelen het toilet toch door met drinkwater, dat is eigenlijk te gek voor woorden. Misschien moeten we eens kijken wat de aanleg van een regenwatertoilet zou kosten.

Waar we wel heel water mee besparen is geen of heel weinig vlees eten. Voor de productie van 1 kilo vlees is ruim 15.000 liter water nodig!
Kijk dat scheelt.

Verder vraag ik in een restaurant altijd om kraanwater bij het eten. Ik liet me altijd afschepen met ‘Wij schenken geen kraanwater’, maar ik heb me voorgenomen dat niet meer te pikken. Dat vind ik wel lastig, want het zou zo je etentje kunnen verzieken. Restaurants waar dat gezegd is zijn mij wel als klant kwijt. Ik vind het milieuaspect hier het belangrijkst. Al dat onnodige vervoer en al dat plastic, het drinkwater in Nederland is prima!

Wereldwaterdag 22 maart 2013