donderdag 23 mei 2013

Darker with the day


Het gaat goed met m’n uitdaging om langzamerhand diervriendelijke te eten … tenminste vlees van zoogdieren - koeien, varkens, schapen heb ik niet of amper gegeten. Vis nog wel, dat is ook niet in de haak, maar dat vind ik op dit moment minder bezwaarlijk … stapje voor stapje. Zuivel beperken gaat ook beter en beter. 
Zo nu en dan een filmpje kijken over misstanden helpt wel om consequenter te worden.

Maar vanmiddag kwam ik per ongeluk in zo'n horrorfilmpje terecht dat ik de rest van de dag aangeslagen ben. Dat begon al vanmorgen door het verhaal van de uitgeprocedeerde asielzoeker in hongerstaking …  vreselijk mishandeld en artsen mogen er niet bij … jawel hier IN ons keurige Nederland … Guantanamo Bay-tje spelen.


En dan kom ik dit tegen ... ik raad iedereen af dit filmpje te kijken ... het is ongelofelijk wreed wat je ziet, je doet geen oog meer dicht, wat ... je gelooft dit gewoon niet.
Ik zal in eigen woorden beschrijven wat ik zag:

Ik zie een kalfje liggen en een grote kerel trapt met z'n laarzen drie keer op het hoofd van het diertje. Hij stapt erover en draait zich om. Het kalf probeert weer op te staan en de man schopt nog eens tegen z'n hoofd.

Volgende beeld … een koe staat tussen ijzeren rekken, een man heeft een soort klem, met een snelle beweging klemt hij dat ding in de neusgaten van de koe, aan de klem zit een draad (elektro?) en de man draait deze draad strak om het hekwerk. De koe kan geen kant uit. Dan begint hij de koe op haar hoofd te meppen met een ijzeren staaf tot de koe door de knieën zakt.

Het is een youtube filmpje van een zuivelboerderij uit Ohio … niet uit een of andere ‘schurkenstaat’ of een ‘achtelijk land’ nee, gewoon de Verenigde Staten.

Een volgend beeld: een psychopaat in een gestreept shirt met een hooivork loopt langs een rij koeien, hij prikt dat ding in de buiken en de hoofden van die dieren …

Een man trekt een jong kalfje onder de uiers van z'n moeder vandaan, schopt het, pakt het bij beide oren, zet het tussen z'n benen klem, en begint het dier keihard in z'n gezicht te meppen…

Ander beeld … dezelfde psychopaat met het gestreepte shirt stompt met beide vuisten keihard in de uiers van een koe …

Ik heb het geluid niet aan staan, intussen verschijnen bij de beelden ondertitels met wat die lui roepen: 
‘Stand the fuck still, fucker’
I get going, it’s just like, 
Oh this feels good. I wanna keep fucking hitting ’em.
We beat the fuck out of this cow, we stabbed her, I broke her tail in three places, kept stabbing her ass,  enz. enz.
Ondertussen blijft hij maar meppen waar hij haar raken kan.

Een andere gek tegen een kalfje: Alright, you made me mad calf, I gave you a change.
In een zwaai legt hij het piepkleine kalfje neer, zet z'n knie erop en begint als een waanzinnige op het snoetje te beuken …

en zo gaat het maar door en  door … ik zit inmiddels te janken, mijn man wordt weer kwaad op mij … kijk daar toch niet naar …

Hij heeft gelijk … ik ben helemaal stuk, maar door niet te kijken is het niet weg.
Als jonge broertjes vermoord worden en we in het hele land de zaak volgen, met hoop en met afgrijzen … zeggen we toch ook niet … kijk dan niet.
Al die verschrikkelijke dingen die we zien, horen en lezen … ik kan me even niet meer afsluiten.

Wat is er aan de hand met zulke mensen? Wat voor frustaties moeten ze op die dieren botvieren? Is het een kleine stap van dierenmishandeling naar mensenmishandeling … van dieren vermoorden naar mensen vermoorden? 

Ik ben even helemaal stuk … en ik weet het even niet meer. 
Ik neem dan maar een  wijntje en zet een CD op, Nick Cave - No more shall we part en ik brul mee met God is in the house, Oh my Lord en Darker with the day …

Gelukkig toch nog wat lichtpuntjes vandaag:
Hilarische reacties op FB op een vacature van een muziekwinkel in Groningen, men zoekt een representatieve gitaarverkoper ...  zonder snor, baard, piercings, tattoos, hoedjes, petjes en woeste haardossen, het is zo absurd dat het weer grappig wordt ...

En ...
Russen hebben in hun auto een camera op hun dashboard en filmpjes van vreselijke ongelukken doen het goed op youtube … maar per ongeluk worden er toch ook hartverwarmende momenten gefilmd.

En ...
De mooiste zanger van Groningen heeft een Grunny gewonnen.