vrijdag 12 april 2019
no-bake ‘Baklava’
Baklava, mierzoet en vet, ik at het alleen op vakantie in Griekenland. Op een terras aan zee, in de avondzon, na een Griekse salade ...
Ik maakte voor mijn gasten dit nagerecht geïnspireerd op baklava. Ongebakken, dus zonder filodeeg. Bij gebrek aan walnoten en pistache gebruikte ik pecannoten en amandelen. Maar je kunt hierbij naar eigen inzicht variëren.
65 g gehakte amandelen
65 g gehakte pecannoten
65 g amandelmeel
50 g gedroogde abrikozen, geweekt en zeer fijngehakt
25 g kokosolie
1 tl vanille extract
snufje zout
snufje kaneel
3 el agavesiroop
2 el tahin
2 el kokosrasp
1 tl citroensap
Smelt de kokosolie op zacht vuur en voeg al roerende de ingrediënten t/m kaneel toe.
Voeg agavestroop toe en laat even bubbelen.
Van het vuur af tahin, kokos en citroensap toevoegen en goed mengen.
Verdelen in een rechthoekige schaal en half uur in koelkast.
In stukjes snijden en verpakken in bakpapier.
In koelkast bewaren.
Abonneren op:
Posts (Atom)