zaterdag 26 januari 2013

De Vegetarische Slager

Eindelijk komt het er een keer van. Even de trein gepakt naar Den Haag om naar de Vegetarische Slager te gaan.
Van de sojaproducten die bij mij in de buurt te koop zijn heb ik de meeste al geproefd.
Ik heb ook de discussies over de naam op Facebook gevolgd, echt humor hoe mensen zich drukmaken over die naam en hoe de producten heten.

Nu ben ik erg benieuwd naar de producten van lupine. Die ken ik alleen als een prachtige plant. Lupine vormt bonen die eiwit- en vezelrijk zijn. Ik ben benieuwd en vind het interessant omdat het gewoon in Nederland geteeld wordt.

Als we bij de winkel aankomen ben ik een beetje verbaasd, ik had het veel groter gedacht.
Ook kan je er niet zitten, ze hebben geen horecavergunning, maar de uitnodiging op de website: Kom dus gezellig langs voor de lunch! vind ik wat misleidend. We willen graag de erwtensoep proeven, dus dan maar staand opgegeten. Was het wel waard, lekker.

vegetarische erwtensoep proeven
Ik proefde daar ook wat van een schaaltje met roze poeder, wat dus ‘zwart zout’ bleek te zijn, genaamd Kala Namak. Niet te vergelijken met gewoon zout. Zo bijzonder lekker zout en met veel interessante mogelijkheden.Ook al is het een kleine winkel, ik kijk m'n ogen uit. Ik zie allerlei dingen die ik nog niet ken en ik word erg hebberig. Beetje uitkijken, voor je het weet ben je een vermogen kwijt.
Ik koop twee diepvries lupinebroden, om zelf af te bakken.
Een bakje shoarma van lupine, twee lupine-saucijzenbroodjes, een zak zeewierchips, dat wel wat wegheeft van knabbelspek en Wilmersburger Scheiben, een soort vegan kaas waar ik veel positiefs over gehoord heb. En dus een zakje Kala Namak-zout. We werden ook erg vriendelijk geholpen door de verkoper Tom.


Ach, ik wilde nog veel meer kopen, maar dat laten de financiën niet toe. De koolzaadolie ben ik vergeten, die wilde ik eigenlijk ook nog kopen. Maar goed, dan maar een volgende keer. Een flinke boodschappentas kocht ik nog wel, met groot logo van DVS erop, toch een beetje een statement maken …


Het lupine saucijzenbroodje, Man was wel nieuwsgierig, hij is meer van de saucijzenbroodjes dan ik, ik vind de gangbare meestal ook niet je-van-het, maar deze vegetarische variant vond ik wel lekker. Eigenlijk hoef je mij niet wakker te maken voor een saucijzenbroodje, of het nu vega is of niet.