vrijdag 5 april 2013

Broâdje shoarma ...eh Karma

Hadden de Hagenezen al geluk dat daar een vegetarische slager is gevestigd, krijgen ze ook nog de eerste vegetarische snackbar.

Wij hebben dan het geluk dat Den Haag voor ons makkelijk bereikbaar is.
Vandaag is de feestelijke opening van de Vegetarische Snackbar, ik heb het hele proces op facebook gevolgd, en we besluiten even de trein te pakken om te gaan kijken.


Het is bomvol, ook veel pers aanwezig. We krijgen koffie, thee, vegan koekjes, bijzondere limonade. Marianne Thieme van de Partij van de Dieren doet de officiële opening en introduceert ‘Karma’.
Er staat een shoarmagrill, natuurlijk niet van vlees, en Marianne snijdt het shoarmavlees aan en we mogen proeven van een broodje ... karma. Echt heel lekker, de basis is soja en de knoflooksaus is ook veganistisch, prima! De eigenaar Jürgen en zijn team staan er stralend en enthousiast bij.Later mogen we ook nog lupinebitterballen proeven, vind ik bijna lekkerder dan de echte!
Geweldig een snackbar met allemaal vleesloze snacks, biologische frisdrank en patat gebakken in rijstolie.

Allemaal vega/vegan!
Buiten staat een kraam van Professor Grunschnabel ijs. Dat is echt zulk ongelofelijk lekker ijs, waar niks dierlijke aan te pas komt, ook geen soja. IJs van kokosmelk, vers fruit en verse kruiden in de meest bizarre combinaties, ik proef o.a. Fresas del Habanero, aardbei met Madame Jeanette en Habanero chilipepers. Lekker gek en gek lekker.
Ondanks de kou is het een reuze gezellige bedoening!
Dit verdient echt navolging, voor de dieren en het milieu, maar ook dat je vrij gezond kunt snacken zonder dat er dier/huisdier in zit verwerkt.
Jammer dat die snackbar niet wat dichterbij zit. Hier kun je een mooi blog lezen over de opening.


Daarna wandelen we nog door dit voor mij onbekende Den Haag naar een cafeetje voor een glas wijn en dan weer terug via het prachtige station Den Haag Holland Spoor.