zaterdag 15 oktober 2016

Vrijgezellig diner, Diner op Verzoek (1)

Geen Eet Lekker Mee-avond, maar vijf meiden die een vrijgezellenavond komen vieren, met de aanstaande bruid. En ik mag voor ze koken, hartstikke leuk!

Ik begin al vroeg. Ik ga vier gangen serveren. Eerder heb ik zelf brood gebakken, dat zit al in de vriezer. Toen ik van de week mijn ‘meel’kastje opruimde, heb ik allerlei resten bij elkaar gegooid: volkorenspeltmeel, witte bloem, haverzemelen, lijnzaad, havermout, èn pompoenpulp; het is een heerlijk brood geworden, voedzaam maar toch licht.Vanmorgen vroeg begin ik met het dessert. Ik wil er aquafaba-ijs bij serveren en dat heb ik ook al eerder gemaakt, dat staat klaar in de vriezer.
Daarbij komt de citroencake van de workshop bij Jonnie Boer. Dat recept is echt een hit op facebook en ik krijg heel veel bezoekers op dat blog.
Daarbij komt nog gemarineerde komkommer, wat heerlijk smaakt en altijd voor verbazing zorgt.

Dan aan de slag met het voorgerecht. Ik heb gisteravond Baharat in olie gezet en daar maak ik een heerlijke crème van voor bij de gele biet.
Ondertussen staat een pan wortel-linzensoep te pruttelen.
Voor het hoofdgerecht maak ik weer het leuke gerecht romainesla gevuld met paddestoelen.

Het gehele menu:
  • Gele biet Carpaccio met Baharatcrème
  • Wortel-Linzensoep met homemade Brood en Bloemen-kruidenboter
  • Romainesla gevuld met Paddestoelen en Spinazie, daarbij Groene Asperges, Geroosterde Pompoen, Spicy Appelmoes, Polenta en Frites
  • Citroencake, Aquafaba-ijs en gemarineerde komkommer


Tussen het hoofdgerecht en het dessert werd er even tijd gemaakt om te scrabbelen.
Het was een geslaagde, leuk en gezellige avond!