Een leuk bijgerecht in plaats van aardappel zijn deze vormpjes van polenta.
350 ml groentebouillon
150 ml Hafer-Cuisine (natuurwinkel)
100 ml sojamelk
150 g polenta
zout, peper, nootmuskaat, sap van een halve citroen
handje amandelen tot meel malen
olijfolie
De bouillon, Hafer-Cuisine en sojamelk verwarmen en aan de kook brengen,
zout en nootmuskaat toevoegen
polenta toevoegen en 10 minuten goed roerende zachtjes koken
citroensap toevoegen
Op een bord wat amandelmeel leggen, de polenta met een ijsbolletjestang of een hamburgermakervormen en op het bord leggen, omdraaien en de rest van het amandelmeel erover strooien.
Af laten koelen en verder in de koelkast laten opstijven (eventueel opstapelen, dan bakpapier ertussen leggen tegen het aan elkaar plakken).
Bereiden:
Olijfolie verwarmen en de polenta aan beide zijden in ongeveer drie minuten goudbruin bakken.
Variatie: Voor ELM 17 heb ik het amandelmeel weggelaten, rondjes gemaakt met een kleine hamburgervormer, ingekwast met kruidenolie en in de oven gebakken.
Variatie: Voor ELM 17 heb ik het amandelmeel weggelaten, rondjes gemaakt met een kleine hamburgervormer, ingekwast met kruidenolie en in de oven gebakken.
Inspiratie: Polenta-Mandel-Laibchen