Ik vond hier een recept van een heerlijk toetje met lemoncurd.
Lemoncurd is typisch Engels. Het is een dikke crème van boter, eieren en citroenen. Dit is een veganistische variant en het smaakte geweldig!
Ik maakte het voor 10 personen en serveerde het bij het Eet Lekker Mee diner van augustus.
Lemoncurd:
300 ml sojamelk
300 g suiker
3 el maizena
5 biologische citroenen
1/4 tl kurkuma (vooral voor de kleur)
Rasp de schil van de citroenen zonder het wit en pers ze uit.
Meng melk, suiker, rasp, sap en kurkuma in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Ik vond het korrelige citroenrasp niet lekker in de mond, dus dat heb ik er weer uitgezeefd.
Voeg maizena toe en roer goed, zodat er geen klontjes inzitten. Doe vuur uit bij de juiste dikte.
Voeg maizena toe en roer goed, zodat er geen klontjes inzitten. Doe vuur uit bij de juiste dikte.
Schenk in een schaal en laat afkoelen.
Cashewcréme:
375 g cashewnoten, minstens 4 uur geweekt, of de hele nacht.
sap van 1 citroen
1 beker kokosyoghurt (400 g)
suiker naar smaak
snufje zout
1 pakje speculoos
besjes om te garneren
Spoel de cashewnoten af en pureer ze met de staafmixer en citroensap. Voeg kokosyoghurt en zout en eventueel suiker toe. Pureer tot een glad mengsel.
Maal of stamp de koekjes tot kruimels. Schep een laagje koekkruikels in de dessertglazen.
Schep daarop dan een laagje cashewcréme en bovenop een laagje lemoncurd.
Garneer met de besjes.