In al die jaren, tijdens onze ontdekkingstochten in Groningen, hebben we heel vaak gelogeerd bij De Horizon, waar we het altijd erg naar onze zin hadden. Nu zijn we bijna buren en komen Anneke en Sjaak bij ons eten, geheel tarwevrij.
Eerst maakte ik geroosterde kerstomaatjes in de oven en moeten deze minimaal drie uur marineren in olijfolie met verse tijm.
Als voorafje een artisjokbodem gevuld met pesto en geroosterde walnoten en een soepje van de broccolistelen.
Een tussengerecht van Courgetti aglio olio e peperoncino met de geroosterde kerstomaatjes. Geserveerd op mijn mooie oude Engelse borden, waar ik er helaas maar vier van heb, komt nu goed uit.
Dan het hoofdgerecht met een gebakken aubergineschijf, knolselderij-zoete aardappelpuree, paddestoelensaus, gestoomde broccoliroosjes, appel-kweepeermoes en een komkommerbakje met kikkererwtsalade.
Als toetje een aquafaba-chocolademousse met frambozencoulis.